Leuke plekken aan het water: meren, rivieren en meer

Voor iets extra ongewoons, denk eens aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die in de middeleeuwen werden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken. Het is een macabere reis naar de donkere facetten van de achtergrond.

Over kunst gesproken: ben je ooit Fun Places eerder het ongewone Underwater Sculpture Park in Grenada tegengekomen? Deze unieke bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een opmerkelijk fantasierijke onderneming, maar het fungeert ook als een verzonnen koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van koraalriffen.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een grote verzameling klinische vreemdheden, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot beheerde menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als interessant en biedt een uniek perspectief op de achtergrond van medicatie.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker opmerkelijke herinneringen bezorgen.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een unieke methode om uw vooroordelen over eten te testen en op een veel dieper niveau verbinding te maken met uw bevindingen.

Het Eiland van de Poppen in Mexico kan uw uitstekende locatie zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker rillingen over je ruggengraat veroorzaken.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij is gewijd aan het verzamelen, onderhouden en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een locatie waar ‘negatieve’ kunst in de schijnwerpers staat, en je ontdekt zelf de grote grens tussen briljant en middelmatigheid.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit grote raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan het excentrieke, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een liefhebber bent van alle paranormale en vreemde dingen, overweeg dan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Heb je ooit gefantaseerd over het verkennen van een stad die volledig bevolkt wordt door katten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer huiskatten dan mensen.

Als je zin hebt in ongewone en excentrieke accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te verblijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een enorme beagle en u kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een onvergetelijke fotomoment voor je Instagram-feed.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere, bieden de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, een huiveringwekkende ervaring. De catacomben hebben honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend aantrekkelijke maar toch griezelige locatie die een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonervaring kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente aantrekkingskracht van dit gebied is de wens van een professionele fotograaf, en eroverheen zweven in een levendige ballon is een onvergetelijke ervaring.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker naar een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen worden gebracht. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Denk eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een kenner bent van alle paranormale en vreemde punten. Deze galerij is gewijd aan de beruchte Roswell-gebeurtenis van 1947 en ontdekt de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een interessante locatie om te ontdekken.

Voor degenen die van alle klassieke en excentrieke punten houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een prachtige terugkeer naar vervlogen tijden. Deze ongewone galerij is gewijd aan alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een verbluffende verzameling souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en keukenapparatuur.