Kreukels verwijderen met een kledingstomer

Kledingstomers zoals de Tobi steamer gaan niet alleen over gemak. Stoom is waarschijnlijk de beste manier om kreuken uit kleding te verwijderen zonder de stof te beschadigen. Strijkijzers hebben de gewoonte delicate stoffen te verschroeien. Misschien is dit de reden waarom de Tobi Steamer in de koffers van zoveel reizende beroemdheden wordt gezien. Het is veilig te gebruiken in bijna elke situatie en het is net zo effectief, zo niet effectiever, voor het verwijderen van kreukels uit delicate stoffen en ook voor vreemd getailleerde items met details zoals dunne stropdassen, plooien of trapplooien.

Een kledingstomer Verwarmde bodywarmer zoals de Tobi-stomer is niet zo veel anders dan het aansluiten van het strijkijzer, behalve dat je het kledingstuk niet op een platte strijkplank legt. Je stoomt het kledingstuk eenvoudig terwijl het nog op de hanger hangt met oververhitte stoomstoten. De hete damp heeft het effect van het gladstrijken van de rimpels, aangezien de waterdruppeltjes de stof tijdelijk verzwaren. Als een toegevoegde bonus steriliseert en doodt het ook bacteriën die mogelijk in de kleding zitten.

Het gebruik van een Tobi stomer is in het algemeen ook veiliger voor u. Hoewel het water in de Tobi-stomertank superverhit is, koelt het onmiddellijk af zodra de waterdruppeltjes in de lucht worden gespoten. Het is moeilijk om uzelf letsel toe te brengen, tenzij u het strijkijzer per ongeluk op uw gezicht of lichaam richt. Verder voelen de meeste onderdelen van de Tobi-steamer en de Tobi-reissteamer erg koel aan. Ook het handvat is speciaal zo ontworpen dat u zich bij het verwijderen van kreukels uit kleding niet verbrandt of verbrandt.

Om kreukels te verwijderen hoef je alleen maar de Tobi-stomer op te warmen door de stekker in het stopcontact te steken. Zoals alle kledingstomer werkt de Tobi-kledingstomer door water tot het kookpunt te verwarmen en vervolgens de damp of stoom rechtstreeks op de kleding te spuiten. De stoom koelt vrij snel af, dus het is moeilijk om jezelf te verbranden, tenzij je de stoom rechtstreeks op je huid spuit. Het uiteindelijke resultaat is dat de combinatie van vocht en warmte de kledingstof verzwaart en recht maakt. Het kledingstuk kan worden opgehangen en besproeid terwijl het op een hanger hangt of het kan op een oppervlak worden geplaatst en de stoom wordt op die manier toegepast.

U kunt de Tobi-stomer gebruiken als kreukverwijderaar voor bijna elk type stof, inclusief delicate chiffons en zijde. Het wordt echter niet aanbevolen om de Tobi reisstomer of de Tobi Steamer te gebruiken op een soort suède, leer of polyvinylachtig materiaal zoals “pleather”. Bepaalde polyesters zijn ook niet geschikt voor stoomreiniging omdat de plastic vezels in het materiaal een beetje smelten. Hierdoor kan de stof er na verloop van tijd vervormd of verkleurd uitzien.

Als u niet zeker weet of Tobi-stoomreiniging geschikt is voor uw kledingstuk, kunt u altijd de labels op de binnenbeenlengte of hals van uw kledingstuk controleren. Dit kan u meestal vertellen of het kledingstuk warmte of vocht kan verdragen. Sommige tags geven je tegenwoordig zelfs specifieke instructies over stoomreiniging.